www.RoseFrederiksen.dk

Ferie for alle-messe 2016

Vi var blevet inviteret på Ferie for alle-messen i Herning sidst i februar. Så tidligt har vi aldrig camperet før, men vi glædede os til at prøve det. Vi pakkede lidt ekstra tøj ned, tog de varme dyner med og kørte derefter op til Herning.
Der var booket en plads til os på forhånd og vi kom til at ligge tæt på messehallerne og med græssten under hjulene.

Selve campingpladsen er en pop-up campingplads, som styres af DCU. Da området bruges til meget andet - bla. parkering - resten af året, er der blevet arbejdet hårdt i ugen op til for at få hegnet området ind, trukket strøm ud til alle enhederne, sat numre op osv.
Vi oplevede absolut ingen problemer - selvom pladsen var næsten fyldt med 788 enheder. Det er en pænt stor campingplads.
Der er toiletbygning, tolietvogne og mulighed for at tage bad i et omklædningsrum. Vi brugte vognens faciliteter - så blev det også prøvet :)

Selvom det var koldt - og rigtig koldt var det fredag aften, fordi vi valgte ikke at tænde for varmen, da vi gik ind i messeområdet. Og det tager altså tid at lave en gennemvarm vogn.... Vi skruede derfor godt op for varmen, da vi kom retur. Med det resultat, at Helle stod op ved 2-tiden om natten for at skrue ned igen. For da var vognen i den grad gennemvarm....

Selve messen har vi før besøgt på et dagsbesøg, men denne gang havde vi meget mere tid til at fordybe os i tingene. Og da messen er meget stor, så nåede vi slet ikke at kede os i løbet af weekenden.
I en stor del af hallerne handler det om camping. Og selvfølgelig fylder campingvognene rigtig meget. Og vi var inde i rigtig mange af dem for at snuse rundt. Men er stadig helt sikre på, at vores passer perfekt til os.

Samtidig er der store stande med små dimser og udstyr, som vi kunne rundt og pille og snuse i. Og enkelte af tingene skal i hvert fald skrives på vores ønskeseddel.
F.eks. den her fantastisk smukke karaffel i plast. Og som fås med forskellige farve låg.
Og Helle forelskede sig for vildt i trækvognen. Men 1800 kr ER mange penge, så den må pænt vente til vi kommer til mange penge.

Ud over campingvogne og campinggrej, så er der også store områder med destinationer, campingpladser og turistbureauer. Vi snusede en del rundt i dette område, for her er mange gode fif at hente. Både i den danske del men også i den udenlandske del.
Og sørme om ikke lige vi fik hilst på Maria fra Svendborg Sund Camping. Uhhh, vi glæder os allerede til det bliver påske og vi igen skal der ned.

Mange gør en ekstra indsats for at trække folk hen til standene - f.eks. ved hjælp af smagsprøver, fyrtårne eller underholdning. Da vi var presseakkrediteret, så havde vi mulighed for at komme ind på messen 1½ time før den åbnede.
Og det var dejligt, for så var der plads til at komme rundt og til at dykke ned i tingene, uden at blive forstyrret af de øvrige gæster.

Vi endte inde i området med oversøiske rejser. Vi har en drøm om at tage på safari i Afrika og var derfor lige forbi for at tage lidt materiale med hjem. Og i den afdelingen er trækplastrene udstoppede dyr...

En inspirerende weekend gik alt for hurtigt og pludselig var det søndag og vi skulle igen hjem til Odense.
Vi håber at kunne tage en tilsvarende tur en anden gang igen - men vintercampister bliver vi nok aldrig helt... Ikke fordi det var koldt - for der var fint varme inde i vognen. Men mere fordi, vi ikke kan overskue en våd hund med inde i vognen...